Γρήγορη αντιμετώπιση της κατάθλιψης, χωρίς φάρμακα

Η επιστήμη είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από όλα όσα κάνουμε

Έχουμε επενδύσει σε μια κλινική δοκιμή, το χρυσό πρότυπο στην επιστημονική έρευνα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, δεδομένα από 1.200 χρήστες του Flow και επιστημονικές εργασίες για το tDCS.

round-image-young-woman
pills

Δύο φορές πιο αποτελεσματικά από τα αντικαταθλιπτικά

Σε μια ελεγχόμενη με placebo, διπλά τυφλή, τυχαία ελεγχόμενη δοκιμή, το Flow είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικό από τα 21 best sellers αντικαταθλιπτικά.1

Αυτό μετράται χρησιμοποιώντας έναν «λόγο πιθανοτήτων» - μια κοινή, τυποποιημένη μέθοδο σύγκρισης αποτελεσμάτων μεταξύ των δοκιμών.

Το πλήρες έγγραφο θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος.

RESULTS AND REVIEWS - Unlike medication

Σε αντίθεση με τα φάρμακα, το Flow έχει 0 σοβαρές παρενέργειες

Από τους χρήστες αντικαταθλιπτικών, το 60% των ανθρώπων ανέφεραν τουλάχιστον 10 ανεπιθύμητες παρενέργειες, ενώ ένα συντριπτικό 50% ανέφερε αυτοκτονικές τάσεις2.

Αντίθετα, έχουν αναφερθεί 0 σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του Flow3.

Το 2% των χρηστών εμφανίζει μικρές παρενέργειες, οι πιο κοινές των οποίων είναι ο ερεθισμός του δέρματος και οι πονοκέφαλοι. Και τα δύο σταματούν όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Οι χρήστες μας βλέπουν εντυπωσιακά αποτελέσματα

Alice

Το 88% παρατηρεί βελτίωση στις πρώτες μόλις 21 ημέρες

Η κατάθλιψη αρχίζει να βελτιώνεται σε 3 εβδομάδες4

Claire square

Το 66% έχει μειωμένο άγχος σε λιγότερο από 21 ημέρες

Τα αισθήματα ανησυχίας μειώνονται σε 3 εβδομάδες4

Barry

Το 57% απαλλάσσεται πλήρως από την κατάθλιψη

Μετά από 10 εβδομάδες, τα συμπτώματα της κατάθλιψης εξαφανίζονται1

Κορυφαίοι Γιατροί και Ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν το Flow

Allan Young full size

Τα ενθαρρυντικά και συναρπαστικά δεδομένα που παρουσιάζει το Flow προσφέρουν ελπίδα για μια πραγματική προόδο στη θεραπεία της κατάθλιψης…μια χρήσιμη παρέμβαση για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από μείζονο κατάθλιψη.

Άλλαν Γιάνγκ

Πρόεδρος Διαταραχών της Διάθεσης, King’s College Λονδίνο

Corey Keller full size

Τα αποτελέσματα του Flow δείχνουν έναν σαφή διαχωρισμό της ενεργού και της ψευδούς θεραπείας σε μια μεγάλη, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή σε διάφορες τοποθεσίες… μια πολύ υποσχόμενη εξέλιξη στη θεραπεία ψυχικής υγείας.

Κόρι Κέλλερ

Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς, Stanford University

Dr-Azhar-Zafar-General-Practice-Alliance

Το Flow έχει κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των ασθενών μας. Αυτή η θετική αποδοχή λέει πολλά για την αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Flow.

Αζάρ Ζαφάρ

Διευθυντής Έρευνας της Συμμαχίας Γενικής Ιατρικής, NHS GP

Elena-Touroni-expert

Με το headset της Flow, οι πολύ σεβαστοί ειδικοί μας έχουν τώρα ένα νέο εργαλείο για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Έλενα Τουρώνη, PhD

Διευθύντρια Κλινικής, Chelsea Psychology Clinic

frangou-expert

Θεραπεία στο σπίτι η οποία είναι ασφαλής και βασισμένη σε στοιχεία. Ένα σημαντικό βήμα προόδου για τους ασθενείς με κατάθλιψη.

Σοφία Φράγκου, MD PhD

Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Mount Sinai & Αρχισυντάκτρια της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής

brunoni-expert

Συνδυάζοντας το tDCS με τη συμπεριφορική θεραπεία, η ομάδα του Flow δημιούργησε μια ισχυρή θεραπευτική λύση.

Άντρε Μπρουνόνι, MD PhD

Αναπλ. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σάο Πάολο

Δείτε πώς το Flow βοήθησε την Άννυ και τη Σελίνα

Η ιστορία της Άννυ
Η ιστορία της Σελίνα

Αξιολογήσεις στο Trustpilot

Συμπεριλαμβάνουμε όλες τις κριτικές στην ιστοσελίδα μας, δεν φιλτράρουμε καμία εκτός.

Ήδη 10,000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το Flow

Annie

Η ζωή μου καταστρεφόταν. Δεν θα μπορούσα να προβλέψω τη βελτίωση της κατάστασής μου, χάρη στο Flow. Θα πρέπει πάντα να προσπαθώ για την ψυχική μου υγεία, όμως το Flow, αποτελεί για εμένα ένα αξιόπιστο εργαλείο.

Άννι

Άιλσμπερι

Mirac

Μετά από 2-3 εβδομάδες, ένιωσα πιο θετικός και ήδη λιγότερο απαισιόδοξος.

Μίρατς

Λίβερπουλ

Tomas

Νιώθω πολύ πιο ήρεμος και πιο συγκεντρωμένος μετά την χρήση του Flow.

Τόμας

Μπέρνμουθ

Carlie

Το Flow πραγματικά άλλαξε τη ζωή μου. Είχα αυτοκτονικές τάσεις και με βοήθησε να μην τα παρατήσω και να συνεχίσω να προσπαθώ.

Κάρλι

Μπέρμινγκχαμ

Jade

Μετά από τρεις εβδομάδες έγινα περισσότερο θετική, ένιωθα το κεφάλι μου πιο καθαρό. Ένιωσα πιο προσγειωμένη, πιο χαλαρή κι επίσης παρατήρησα ότι μειώθηκαν οι αγχωτικές σκέψεις.

Τζέιντ

Μπράκνελ, Μπέρκσαϊρ

Sarah-Louise

Τα φάρμακα με μούδιαζαν. Από τότε που χρησιμοποιώ το Flow, πήρα πίσω τη λάμψη μου. Ο σύντροφος μου παρατήρησε πόσο διαφορετική ήμουν. Πλέον αγαπώ τη ζωή.

Σάρα-Λουίζ

Λίβερππουλ

Sergio

Ο ψυχίατρός μου, αφού έκανε μία έρευνα, μου μετέφερε πολύ θετικά σχόλια για το Flow. Μου έδωσε έτσι, την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσω την συσκευή.

Σέρτζιο

Σουίντον

Luke

Ήταν η περίοδος που έπαιρνα διαζύγιο και μου φαινόταν όλα δύσκολα στην καθημερινότητά μου. Το Flow μου έδωσε περισσότερη ενέργεια, το μυαλό μου το ένιωθα πιο υγιές…με βοήθησε να βγω από μία σκοτεινή φάση της ζωής μου.

Λουκ

Έσσεξ

Lindsay

Από τότε που χρησιμοποιώ το Flow, αισθάνθομαι τεράστια διαφορά στην ενέργειά μου. Είμαι πιο χαρούμενη από ποτέ.

Λίντσεϊ

Ντέρι

Margaret

Παλιότερα πήγαινα για ύπνο τα απογεύματα, τώρα οι μέρες δεν φαίνονται αρκετά μεγάλες. Νιώθω πιο ανάλαφρο το κεφάλι μου. Νιώθω ζωντανός.

Μάργκαρετ

Ηνωμένο Βασίλειο

Chris

Αρχίζω και νιώθω πολύ καλύτερα μετά από κάθε συνεδρία. Σταματάω όλα τα αντικαταθλιπτικά, το μυαλό μου είναι πλέον λιγότερο θολό και μπορώ να σκεφτώ πιο καθαρά.

Κρις

Ηνωμένο Βασίλειο

Paul

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για εμένα είναι ότι αισθάνομαι πιο ανθεκτικός και ικανός να ανταπεξέλθω.

Πολ

Ηνωμένο Βασίλειο

Dan

Χθες πήγα μια τρίωρη βόλτα, κάτι που είναι ανήκουστο για εμένα. Με έχει βοηθήσει πολύ να βγω από την ρουτίνα μου.

Νταν

Ηνωμένο Βασίλειο

Ο συνιδρυτής του Flow, Daniel μιλά για τα αποτελέσματα

Ο ιδρυτής και επικεφαλής κλινικός διευθυντής της Flow Neuroscience, Daniel μιλά για τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής για το Flow και την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία για την κατάθλιψη. (διάρκειας 6 λεπτών)

Πάνω από 30 κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το tDCS είναι ασφαλές και αποτελεσματικό

Το tDCS είναι πλέον ευρέως αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ως ασφαλές και αποτελεσματικό. Το NHS αναφέρει, επίσης, το tDCS ως θεραπεία για την κατάθλιψη στον ιστότοπό του.

Συχνές ερωτήσεις

Συνήθως περίπου στην 15η συνεδρία, οι χρήστες έχουν αρχίσει ήδη να παρατηρούν σημαντικές θετικές αλλαγές στα καταθλιπτικά συμπτώματά τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε εδώ ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και ορισμένοι μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται αλλαγές νωρίτερα. Η πλειοψηφία των χρηστών συνεχίζει να αισθάνεται μεγαλύτερες μειώσεις μετά τις 15 συνεδρίες. Αυτές οι αλλαγές έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες μελέτες tDCS.

Η χρήση του headset έχει διαφορετική αίσθηση για τον καθένα. Υπάρχουν παράγοντες που θα επηρεάσουν την εμπειρία σας με το Flow, όπως, η ποιότητα ύπνου και η ευαισθησία του δέρματος, επομένως οι αισθήσεις μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των συνεδριών. Συνήθως, η αίσθηση είναι λίγο πιο έντονη κατά τα πρώτα 3 λεπτά μιας συνεδρίας διέγερσης.

Μερικοί άνθρωποι ανέφεραν ότι δεν αισθάνθηκαν τίποτα, ενώ άλλοι ανέφεραν μία αίσθηση φαγούρας/μυρμηγκιάσματος, όπως ένα τσούξιμο ή ένα ήπιο αίσθημα καψίματος στο μέτωπο.

Συνιστούμε να παρακολουθείτε τα μαθήματα συμπεριφορικής θεραπείας στο app για να υποστηρίξετε περαιτέρω τη δημιουργία και τη διατήρηση υγιεινών συνηθειών που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης.

Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, δεν χρειάζεται. Μπορείτε να ακούσετε μουσική, να παρακολουθήσετε τηλεόραση, μερικοί από τους χρήστες παίζουν παζλ ή sudoku κατά την διαδικασία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Flow δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν χειρίζεστε βαριά μηχανήματα, κοντά σε νερό ή ενώ εκτελείτε έντονη άσκηση.

Η συσκευή απαιτεί επίσης συνεχή επαφή με το μέτωπο.

Μια συνεδρία διέγερσης διαρκεί 30 λεπτάκαι μπορεί να γίνει όποτε σας βολεύει εσάς. Είτε όταν τρώτε πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, όταν απαντάτε σε email στη δουλειά σας, είτε όταν διαβάζετε ενώ ξαπλώνετε για ύπνο. Το Flow είναι μια συσκευή που μπορεί να μεταφερθεί όπου κι αν πάτε. Μόνο θυμηθείτε να την φορτίσετε πριν τη χρήση.

Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται ενέργεια μετά από διέγερση και για αυτούς, συνίσταται να χρησιμοποιούν το Flow νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι αισθάνονται υπνηλία μετά από διέγερση και για αυτούς, θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιούν το Flow πριν πάνε για ύπνο.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν νιώθουν υπνηλία ή αυξημένη ενέργεια μετά από μια διέγερση, επομένως δεν έχει σημασία πότε πραγματοποιείται η διέγερση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το 88% των χρηστών του Flow βιώνει μια θετική εξέλιξη της κατάθλιψής του μέσα σε 3 εβδομάδες με την φορετή συσκευή Flow. Αυτό, φυσικά, διαφέρει μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν φανεί ακολουθώντας το προτεινόμενο σχέδιο θεραπείας, δηλαδή χρησιμοποιώντας την φορετή συσκευή 5 φορές την εβδομάδα τις πρώτες 2 εβδομάδες και μετά δύο φορές την εβδομάδα. Η σποραδική χρήση της φορετής συσκευής Flow δεν έχει δοκιμαστεί ή αποδειχθεί αποτελεσματική.

Ναι. Η συσκευή Flow σχεδιάστηκε από ειδικούς και βασίζεται σε τεχνικές tDCS που χρησιμοποιούνται σε κλινικές για πάνω από μια δεκαετία για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Η συσκευή Flow έχει υποβληθεί σε έρευνα που επιβεβαιώνει ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη.

Βιβλιογραφικές αναφορές

1 Double-blinded, placebo-controlled clinical trial (n=173) to measure the effectiveness and safety of Flow’s at-home tDCS depression treatment (2023).
2 Read J, Williams J. Curr Drug Saf. 2018;13 (3) : 176-186.
3 Real world data from Flow, Data on File (n=12,000)
4 Real world data from Flow, Data on File, (n=1,200)